Meseria diavolului - partea a doua

Despre Bombonel si ale sale fapte am mai scris in Indreptar. Si despre tagma profesionala din care provine 'mnealui am mai avut scrieri pe aici. Ba chiar ma gandesc acum ca acest personaj nefericit cu care istoria stramba de dupa 89 a napastuit Romania, nu putea avea alta meserie decat avocat. Am scris in Indreptar acum ceva ani, ca un avocat bun trebiue sa stie bine sa minta. Bombo este expert in asa ceva. La el e o simbioza foarte bine pretuita in randul avocatilor in general si al parlamentarilor in special, anume sa minta cu o putere de convingere extraordinara, cu ranjetul sau mijit in coltul gurii, semn ca intrebarile stanjenitoare vor fi fie ignorate, fie abil driblate si bagate pe maneca. Bombo provine din tagma jefuitorilor de tara imbuibati de vijelia postdecembrista, care a facut ceea ce stia mai bine. Sa duca cu presul. Pe toata lumea.
Cu alte cuvinte si-a facut treaba cum nu se putea mai bine.
Pe de alta parte sunt asa-zisii reprezentanti ai tagmei avocatesti, grupati in baroul Bucuresti, pentru care (redam din motivarea ICCJ de trimitere la zdup a lui Bombo): "Se constată că probatoriile administrate în cauză au dovedit, fără echivoc, faptul că inculpatul Năstase Adrian şi-a exercitat influenţa şi autoritatea ... în vederea obţinerii de foloase necuvenite constând în suportarea contravalorii unor materiale de propagandă electorală, în timpul campaniei sale prezidenţiale din anul 2004",  primirea de foloase necuvenite e o chestie care n-are vreo legatura cu excluderea din barou a lui Bombo, nici cu prevederea statutara a aceluiasi barou, ce prevede ca persoanele condamnate definitiv sa fie excluse.
Deci concluzia e una singura: meseria diavolului e la mare cautare in Romania si mai e si foarte banoasa, de vreme ce primirea de foloase necuvenite e cel mai comun lucru posibil.
Asadar si prin urmare Bombo ramane bine mersi membru de vaza al baroului Bucuresti. Vade retro!
Asa cum am scris in prima parte a acestui articol, n-as vrea sa fiu in pielea impielitatilor astia din barou, cand vor trebui sa dea socoteala la judecata de apoi despre multele tone de minciuni debitate prin salile pasilor pierduti din Romania, in numele argintilor diversilor musterii, printre care si eternul de acum si fascinantul, Bombo.