Iarna nu-i ca vara si cutremurul nu-i ca toamna

Natura ne-a aratat si demonstrat ca poti fi superputerea lumii si tot poti fi spulberat in cateva minute. Tu, ca stat, nu poti decat sa minimizezi pagubele. Tu ca stat normal, care ti-ai invatat cetatenii cum sa procedeze in caz de dezastre naturale, care ti-ai adaptat legislatia in constructii la posibila producere de tragedii, care intr-un cuvant, prin clasa ta politica, ti-ai demonstrat COMPETENTA SI EFICIENTA. Asa cum a demonstrat statul japonez in urma celei mai mari nenorociri de care a fost lovit de la al doilea razboi mondial incoace. Statul japonez pot sa pariez de pe acum, va sterge in cel mult doi ani urmele dezastrului care a lovit acea tara. Singurul lucru pe care nu-l va putea face este sa readuca la viata miile de morti pe care natura i-a luat tribut.
Un alt stat, prin alta clasa politica, in Europa secolului 21. Aici, jurnalistii si nu numai si-au pus problema ce se intampla daca o astfel de nenorocire lovea Romania. Ei bine, raspunsul meu e sa ne fereasca Mantuitorul de a afla raspuns la o astfel de nenorocire. Statul roman prin clica sa politica, pentru ca nu are clasa politica, emite prin atoate-stiitorul sau prezident constatarea ca iarna nu-i ca vara si cutremurul nu-i probabil ca toamna. Statul roman dragii mei e surprins de o amarata de fulguiala in fiecare an desi se stie din septembrie ca prin noiembrie sau decembrie va ninge. La prima fulguiala de un deget, paralizia loveste Romania pentru ca totul e dat peste cap. La o amarata fulguiala.
Ce s-ar intampla daca Mantuitorul nu ne-ar mai proteja de un rau ca cel din Japonia? Ei bine raspunsul ar fi probabil unul singur: tara noastra ar fi rasa de pe harta Europei. De ce? Ei de ce. Raspunsul il aveti in jurul vostru zi de zi. Nu trebuie decat sa va uitati in jur si sa realizati dezastrul pe care l-au lasat si il lasa in urma lor stolurile de lacuste ale politicii romanesti. Pustiesc tot si rad absolut totul. Daca Romaniei i s-ar intampla ceea ce i se intampla acum Japoniei, tara noastra ar deveni o amintire trista marcata doar pe hartile de geografie.