Solidaritatea sociala

De cand cu ciocoii cei noi (dar tot vechi in cuget si-n simtiri, adica sa rupem cat suntem la ciolan, ca dupa, nu se stie), m-a minunat o sintagma care se repeta obsesiv in discursuri, de la al cu tata-n gura - premierul - p-an la al cu barba sura - bunicuta cu prostanacul sau, anume ca tre' sa dam dovada de solidaritate sociala moncher, mai ales acu' in perioada de restriste.
Hmmm!!!
Daca eram prin Australia sau Canada si citeam pe net chestia asta, mai-mai ca ma traduceau astia si ii credeam, zicand inca o data, uite domle' ca nu e totul pierdut pentru tarisoara asta.
Dar din pacate nu sunt si cum am fost destul de prost sa nu o tai, nu mai sunt la fel de prost sa inghit gogorite lingvistice, bagate la misto de smecherii de partid.
A fost un monolog celebru al marelui Toma "Casa-i in tenis" care se potriveste de minune in atare context: ei cu viloaie, cu fonctii, cu salarii babane, cu conturi grase, cu nepotizme, cu scoliri de odrasle dobitoace pe afara, cu scule de masini, cu concedii pe melaguri indepartate si exotice, etc., etc, toate dobandite pe galgara de partid, trafic de influenta, furiciuni si multe infractiuni care nu vor putea fi dovedite niciodata datorita omertei nescrise atotstapanitoare dintre asazisii nostri "politicieni"
si prostimea cu salarii mizere, moarte prin spitale, retragerea copiilor de la scolit pentru ca nu ii mai pot sustine, somaj, infractionalitate la drumul mare, credite impovaratoare si portarei care abia asteapta sa le ia si ultimul banut, etc, etc.
Este emblematic bugetul parlamentului. S-au redus (de ochii lumii - dar s-au redus -) bugetele tuturor institutiilor suprapopulate ale statului, cu o singura exceptie, ghiciti dumneavoastra care. Si se mai mira nemernicii de ce au o imagine asa de proasta in constiinta populara. Nici nu ar putea fi altfel cand acolo este cea mai mare densitate de infractionalitate latenta din tara. Daca am putea sa inregistram si sa publicam discutiile de acolo, cu greu s-ar mai indoi cineva din tara asta ca reintroducerea pedepsei cu moartea nu este o necesitate.