Sit tibi terra levis!

In timp ce toate televiziunile noastre erau stranse ciopor sa transmita arestarea si anchetarea lui Gigi, in aceiasi noapte se petrecea o adevarata tragedie, anume moartea unui alt militar roman, in lupta cu insurgentii din Afganistan.
Am trimis in Afganistan 5 tone de muschi romanesti de cea mai buna calitate, fortele speciale ale Armatei, adevaratii baieti de baieti, meseriasi pana-n maduva oaselor, alesi si antrenati pe spranceana, ca sa se bata cu nalucile Al-Qaeda, intr-un razboi care nu era al lor si al nostru, dar la care am aderat pentru ca asa ne-am angajat si pentru ca pentru onoare si camaraderie de arme, se moare cateodata.
Sunt iarasi mahnit, pentru a cata oara, de setea de senzational ieftin si de duzina a mass-mediei romanesti. Setea de senzational a "mogulilor de presa" cati or fi ei este mai mare decat setea de sange a nisipului Afganistanului. Zeci de reporteri cravasati de sefi indobitociti de mirajul audientei cu orice pret erau stransi in fata Politiei sa filmeze cum acolitii lui Gigi spargeau seminte si faceau galagie, punand presiune pe judecatorii care analizau dosarul acestuia in miez de noapte.
In acelasi timp, un suflet de ostas roman se stingea la 7000 de kilometri de tara strabuna. Circoteca cu Gigi a fost reflectata ore in sir pe toate canalele media. Moartea soldatului Armetei Romane a fost o stire de subsol, careia aceiasi media dementa i-a rezervat cel mult 60 de secunde.
Daca citesti aceste randuri acolo sus unde ai ajuns, sa stii Tibi ca nu ai luptat in zadar. Ai luptat pentru familia ta, pentru viitorul fetitei tale, pentru camarazii tai.
Daca tu consideri ca ai luptat si pentru nebunii idioti de prin tara, atunci sa stii ca sunt unii care chiar merita. Din pacate sunt foarte, foarte putini.
Sa-ti fie tarana usoara.