E egal M ori C patrat

Se da formula: E=mc2
Aflati termenii acesteia stiind ca produsul lor duce direct la zdup.
Daca n-ati aflat inca termenii, iata raspunsul: Evaziunea = minciuna ori coruptia la patrat (adica si corupti si corupatori).
Coruptii sunt in genere slujbasii statului, care din lacomie, pentru bani si-ar da o mana. Corupatorii sunt asa numitii "oameni de afaceri", care stiu ca pe inteligenta lor, pe spiritul lor antreprenorial si pe munca lor, nu vor pune ban pe ban aproape niciodata (exceptiile sunt atat de putine, incat intaresc, ba chiar betoneaza regula). Si atunci ce au de facut? Sa se orienteze. Termenul asta cu orientatul l-au auzit se pare, prima oara, in armata, dupa ce li se furase tinuta si sergentul le-a spus sa se orienteze. Asa ca s-au orientat. De la cine sa te orientezi, daca nu de la stat, pentru ca, cei pusi sa vegheze la "tinutele" statului, au facut si ei armata nu-i asa?
Numai ca din cand in cand, se produce o fractura in continuum-ul de orientare si intervine parchetul. Atunci e cam dificil si se lasa cu ceva bratari de otel in jurul incheieturilor.
Da' ce credeti ca e bai mare? Deloc. Calculul e simplu: ma orientez de 1000000 de euroi de la stat prin ceva contracte gaunoase, recuperari pe naspa de TVA, suveici si alte cele, dau 200000 la coruptii statului de la rastel si tot atat la alti corupti ai statului de la cambuza (a se citi instanta) si dupa ce fac un an la mititica, ies pe buna purtare si traiesc ca barosanu cu cei sase sute ramasi.
Si unde mai pui ca vine si impozitul forfetar care se anunta ca un fel de tavalug pentru fimele mici, ce indeamna tot mai multi "intreprinzatori" sa treaca din tabara gri a darilor catre stat, in cea a underground-istilor.
Ramanem asadar cu constatarea ca Einstein avea intr-adevar mai multe circumvolutiuni, mare parte facute de gandul ca formula lui va sta la baza calcularii PIB-ului la negru din Romanica.