Scarnaviile politicianiste

Nu poti sa traiesti o zi fara sa auzi de nimicniciile celor care se autointituleaza politicienii Romaniei, fie ca sunt din stanga, din dreapta sau din dos. Mi-am propus cu tot dinadinsul sa nu mai scriu atat de des despre acesti mizerabili care ne fac viata grea, dar ma determina sa o fac.
Nici nu stiu ce sa infierez mai intai. Prefacatoria, minciuna, demagogia, prostia sau fatarnicia acestor lipitori de pe trupul natiunii. Sau poate viclenia, hotia, dobitocia, coruptia sau trufia acestor nemernici. Nu stii de unde sa incepi, pentru ca toate aceste atribute sunt adanc impamantenite in cugetele, comportamentele si atitudinile acestor scarnavii.
Daca ar vrea sa auda cu urechile lor ce crede natiunea despre ei, ar putea sa se deghizeze si sa se plimbe putin prin piete si magazine, prin mijloacele de transport in comun si prin parcuri. Ar auzi atunci la sudalmi, blesteme si injurii cat pentru trei vieti, pentru fiecare asa zis “politician”.
Dar credeti dumneavoastra ca le pasa de asa ceva? Nu stimati concetateni. Nu le pasa nici macar cat negreu sub unghie, iar aceia dintre dumneavoastra care mai cred ca da, le pasa, se insala amarnic din pacate.
Singurul lucru de care le pasa este BANUL. Este unica lor religie la care se inchina si pe care o venereaza cu sfintenie. Banul facut rapid, fara munca, fara lege, nu conteaza cum.
Nu poti sa te ascunzi nici macar de vederea acestor nemernici. Sunt peste tot. La teve, in ziare, in reviste, la radio. Pe unde te duci si orice ai face, ei te privesc dincolo de sticla televizorului sau de cerneala tiparului. Ca niste virusi de care nu ai scapare. Niste virusi ai unei boli care nu are leac. O boala mortala, care-ti toaca marunt nervii si sanatatea.
Te privesc si isi bat joc de tine. Te sfideaza in fata si-ti baga mana in buzunar ca niste hoti ordinari sa-ti ia banii prin te miri ce taxe si impozite. Ai pus un ban deoparte? Ei bine, n-o sa-l mai ai. Pentru ca mai inventeaza alte biruri. Tu cetatean de rand n-ai voie sa ai bani. Singurii care au acest drept sunt ei, scarnaviile politice. Tu cetatene, tu trebuie doar sa muncesti sa-ti intretii familia. N-ai voie sa simti ca traiesti. Acest drept il au doar scarnaviile politicii romanesti.
Oameni de nimic ai politicii, mergeti prin piete sa vedeti ce crede populatia despre voi. Dar mergeti deghizati, pentru ca altfel riscati lapidarea.