Decimarea

In Roma antica, atunci cand soldatii romani fugeau din calea inamicului, generalul, dupa ce prindea fugarii, ii supunea unui deosebit de crud “tratament”, care insa s-a dovedit de-a lungul timpului atat de eficient, incat armata romana si-a capatat o faima si aura de invincibilitate, ce a razbatut prin negura vremilor, pana in zilele noastre.
“Tratamentul” se chema decimare. Adica taierea capului a fiecarui al zecelea las fugar.
Deci, ca sa aplici decimarea, ai nevoie de soldati lasi si de un general hotarat. De ieri, in randul soldatilor lasi au intrat si fotbalistii nationalei noastre de fotbal. Niste jalnici alergatori de-an boulea in jurul obiectului rotund care se cheama balon, obiect care le-a fost ieri seara tare strain, ba chiar putem sa-l denumim pentru ei, ca fiind obiectul rotund neidentificat sau mai pe scurt, ORN.
ORN-ul asta, al dracului daca se lipea de lasii nostri, care atunci cand il mai zareau, fie nu stiau ce sa faca cu dumnealui, fie cand il detectau, era in plasa portii noastre, care la sfarsitul meciului de aseara cu sarbii, arata ca un svaiter de cate gauri avea si mirosea a stricat, ca o branza de origini becaliene.
Asadar, cel putin 11 lasi avem.
Sa vedem ce generali avem. Daca va ganditi la generali ca ar proveni din federatie sau de la liga, va inselati inca o data. Acesti smenari, care inainte de 89 fie erau niste ilustri neica nimeni, fie lustruiau cu pasiune pantofii nomenclaturii cu limbile lor rugoase, s-au trezit “dupa” ca pot face ce doresc si cand doresc, in noul spirit (derivat din vechiul evident), care se traduce prin urmatoarea formulare: “ba, tu stii cine sunt io? Io m-am “descurcat” ba inainte si acum, totul se invarte in fotbal dupa cum se asaza dansa mea dimineata la trezire, fie pe stanga, fie pe dreapta”.
Prin urmare, generalii nostri care ar trebui sa stea stramb si sa judece drept in ce priveste prezentul si viitorul fotbalului nostru, ar trebui sa fie primii cu care sa se inceapa decimarea.
Decimarea zilelor noastre trebuie sa fie mazilirea, nu taierea capetelor vinovatilor. Pentru umilinta fara seaman care au scuipat-o peste noi, toti smenarii, hotii si descurcaretii din fotbalul nostru, toti mircisandeii, miticii, rolexociobaneii, javrocateii spartani, padureii paduchiosi, jeneii si alti morti din astia, SA PLECE.
SA NE LASE DRACULUI IN PACE.
Ne trebuie insa un general care sa ordone decapitarea. Razvan e prea tanar si stelutele de pe umerii lui sunt prea micute sa poata ordona o astfel de pedeapsa. Dar taica-su?