Bunicuta, Bombonel si Felix torcatorul.

Au fost odata ca niciodata ca de n-ar fi fost nu s-ar mai fi transmis la teve, trei personaje de poveste: bunicuta rosie, bombonel cel imbufnat si felix torcatorul.
Baragladina ajunsa la o varsta venerabila pentru alte babe dar hulibila pentru cele de teapa ei, se facea ca are grija-n politica de ceilalti doi. Fusese activa la viata ei ba uneori chiar foarte activa asa ca fusese promovata activista. De atata activitate chiar se punea problema ca-i va ingropa pe cei doi pupili pe care-i avea in grija, asa ca acestia se gandeau serios sa-i puna piedica pe scarile de la Senat sau din Modrogan ca doar doar va cadea si-si va rupe ceva, o falca sau un cot ca nu degeaba era baba tare-n gura mereu si-o cam durea-n cot de cei doi.
Se zice ca Bunicuta avea mustrari de trecut tumultos. Se spune chiar ca avand dureri de trecut postmenstrual socialist, s-a dus la felcer, dar acesta s-a speriat rau de cat era cerul gurii sale de inrosit si a decis ca n-are ce sa-i faca decat sa-i dea un tratament antiiflamator postdecembrist. Gurile rele susotesc ca in acele momente, Buni a chemat la ea din cand in cand si un ortac dotat, s-o ajute sa treaca peste momentele lombare de criza.
Buni avea si inclinatii de profa atoatestiutoare si cam facea pe zbira cu pupilii bombonel si felixica. Astia erau doua firi tare diferite. Bombo, care supsese mai mult de la origini (ba unii zicand ca si de la Buni), se implinise mai mult decat felix, drept pentru care cel din urma suferea de complexul inferioritatii. Cand le-au dat tuleele, Bombo a intrat in roseata bunicutei si Felix s-a calificat la locul de munca devenind turnator-formator. Cu timpul, Bombo s-a evidentiat atat de mult incat a fost avansat sef de detasament national. Ce n-a stiut Bombo a fost faptul ca se inventase desenul animat cand vine Popeye ala aiurit care se uita dupa colt, cu spanacul sau de baie de norod, ii ia jucariile si-i sparge si ouale cu care se lauda de la tribuna. A fost mare deziluzie pentru Bombo ca a luat-o-n freza asa de nasol si (zice un doctor care l-a consultat la lingurea dupa ce lesinase de obida), a ramas cu sechela masculului alfa. Ma rog, in cazul lui cu sindromul masculului omega pentru ca dupa infrangerea asta, devenind ultima gaina, Bunicuta nu-l mai avea la inima si inclina mai mult catre felixica. Pezevenchiul asta, dupa ce s-a calificat turnator-formator a avut si el o cariera prolifica, partea anatomica preferata a lui fiind gatul, el avand o inclinatie de a da in gat pre multi, inclusiv dintre prieteni si rubedenii. Dupa douazeci de ani de rataciri, felixica are o sclipire de gatangiu la ora doi si 15 si-si trage antene pentru sarbi, bulgari si altii de prin jur, ca sa poata sa vada mai bine imprejurimile si cateii ce puteau sa-l muste de turul pantalonilor pe aleea ce ducea la vilocasa Bunicutei. Miscarea ii iese si acum se lafaie torcand agale pe un munte de malai, uitandu-se la Bombo de sus si la Buni cu mila. De sus la Bombo pentru ca asta sarise calul direct in termopane si de mila la Buni ca trebuie sa dea coltu'.