Nu mai jigniti ciobanii!

Presa e un instrument al dracului de util cand e facuta de meseriasi (pe cale de disparitie din pacate, in presa ca si in toate domeniile) si de inutil in acelasi timp, cand cei care o fac sunt fie diletanto-dobitoci, fie sefi smecherasi. Primii, pentru ca au facut scoala de profil in stilul aruncat fara frecventa si ultimii ca ii cravaseaza pe primii sa-si dea sufletul pentru "senzationalul" cotidian.
Daca citesti titlurile si continutul din articolele ziarelor noastre te ia groaza de "bombe", "senzational", "extraodinar", etc. etc., cu referire la ce manelist a mai cantat la nu stiu ce "vedeta", la ce besina a mai tras nu stiu ce politician (pe gura binenteles ca pe alta parte anatomica se face politica de partid), la ce perle a mai zis nu stiu ce "latifundiar" semidoct, la ce "diva" si-a aratat prostimii mai mult nurii, etc., etc. Absolut aiuritor.
Si cand dupa o zi de lucru vrei sa te relaxezi in fata televizorului, bombardamentul continua. E plina "sticla" de aceleasi "bombe", senzationale", "vedete" si alte loaze care vin sa se produca zilnic pe la toate televiziunile, alimentate de nesecata sete de senzational care atrage ratingurile ce intuneca mintile sefilor, bazandu-se pe coeficientul de inteligenta al marii mase a privitorilor.
Problema este ca prostia si marlania care iradiaza din mass-media romaneasca este deosebit de nociva pentru populatie. Ce sa inteleaga copii cand pana si pe canalele de desene animate, subiectul preferat este violenta? Ce sa inteleaga tinerii cand se uita prin ziare pe la diverse pipite ce-si etaleaza fara jena toate cele? Ca sa inteleaga tot omul cand peste tot in mass-media este violenta, marlanie, idiotenie si coclime? Ce sa inteleaga cand toate televiziunile se infiinteaza ca la un semnal, la palatul lui Gigi sa-i asculte emanatiile sau transmit emisiuni si talkshowuri facute de si pentru retardati?
Ei uita ca sunt creatorii personajului Jiji. Il fac cioban prin presa dar uita ca ei l-au creat, prin mediatizare. Fara mass-media n-ar fi existat. L-au scos din anonimat si-l injura pe bloguri si prin ziare dar uita ca ei l-au creat.
De la personajul respectiv n-ai ce sa ceri. A incerca sa-l faci cioban este o jignire adusa ciobanilor, acesti oameni cu adevarat remarcabili care muncesc in conditii mizere. Sa nu uitam ca daca ne-am face analiza genealogica am constata ca am avut multi dintre noi in trecutul indepartat (inclusiv dintre voi stimati oameni de presa) ciobani in familii. Nu sunt oameni pe care sa-i asociezi cu minciuna, cu marlania, prin comparatie cu personajul mai sus amintit. Personajul respectiv a fost si este emanatia urat mirositoare a mass-mediei avida de senzational ieftin si de joasa speta. Si nu numai el. Toti cei de acelasi nivel, care se perinda pe la teve sau apar in presa zilnica sunt narcisisto-media-dependenti. Daca nu apar o zi in mass-media, considera acea zi ca fiind pierduta.
Stiti ce zice popa stimati jurnalisti? Vesnicaaaaa pomenireeeee. Asta e esenta. Se zice ca un om moare cu adevarat cand nu-l mai pomenesti, cad il uiti. Prin urmare, daca ceea ce este mai bun in presa si in mass-media, se asociaza cruciadei antimarlanie, atunci faceti bine si dati cu flit tuturor acestor personaje care otravesc constiinta populara. Uitati marlanii!