Carnet de Pitesti

Am fost martorul unei discutii pe strada zilele trecute, intre un batranel si un cacacios din asta de bani gata, care conducea si el un gipan anticriza. Batranelul isi taraia cu greu batranetele pe o trecere de pietoni, pe culoarea verde a semaforului. Probabil ca asteptarea i s-a parut nepermis de lunga cacaciosului, si in secunda urmatoare a stingerii luminii rosii a semaforului lui, a si demarat, si magaoaia de 2 tone, mai-mai sa-l faca terci pe tataie.
Asta saracu’, dupa ce se dezmeticeste de ce era sa i se intample, anume ca putea sa ajunga mai repede la cele sfinte, ii striga cacaciosului: “bai pitifelnicule unde dracu ti-ai luat carnetu’, la Pitesti?”
Lasand la o parte lipsa de respect elementar a boului cu cas la gura, m-a amuzat si replica lu’ tataie, semn ca luatu’ carnetelor la apelul de seara, la Pitesti, a devenit deja subiect de misto.
E o chestie de-a rasu-plansu. Pe de o parte este fenomenul aproape generalizat al coruptiei la nivelul politistilor, despre care am mai vorbit aici, si care are multe cauze, unele subiective alte aproape obiective (ca de exemplu salarizarea de mizerie si dotarea absolut aiuritoare). Pe de alta parte este avaritia fara margini si pusul pe capatuiala a diversilor indivizi aflati in structurile de la toate nivelurile politiei nationale, care nu fac altceva decat sa profite de pe urma multimii prostilor ce nu sunt in stare sa ia un amarat de examen auto, un alt semn ca indicatorul inteligentei populatiei e pe o panta abrupt descendenta.
Aceasta multime, formata din diverse tipuri de cercopiteci, de la fierari-betonisti la primari de sectoare, ar fi facut orice sa-si ia amaratul de abecedar, dar fara sa mai puna mana pe carte. Atunci, ce si-au zis politaii burtosi? Ba, daca astia-s atat de prosti sa nu ia un amarat de examen auto, inseamna ca sunt si mai prosti sa ne dea bani pentru asta. Si i-au jumulit de ceva gologani, pana a rasuflat unu mai putin prost si chestia, bine pusa la punct, a plesnit pana la DNA.
Nenorocirea si mai mare este alta si anume faptul ca pe strazile noastre circula specimene de soferi extraordinar de prosti, care si-au luat carnetele la Pitesti sau aiurea si care sunt un adevarat pericol public. Pentru astia, propun ca pe lamaia de incepator sa fie trecut si orasul unde si-a luat omu’ carnetul ca sa stim cu cine avem de-a face.