Tusea si junghiul

S-au incheiat alegerile si asa cum era de anticipat, adevaratele partide castigatoroare sunt cele de extrema, fie de stanga, fie de dreapta. Aproape ca nu exista tara membra UE care sa nu-si fi trimis “falitii” in parlament. Bineinteles ca in buna noastra traditie, tocmai noi nu puteam sa facem nota discordanta, asa ca vom trimite si noi falitii nostri la Bruxelles, ca doar n-om fi noi mai prosti ca altii si sa n-avem reprezentati si la acest capitol.
Sa ne aducem aminte cine sunt cei doi faliti pe care ii trimitem acolo. Un pupincurist notoriu de partid comunist, naparlit dupa evenimentele din 89 in nationalist de dreapta si un smecher semidoct, harsait in smenuri cu coruptii statului, raspopit in justitiarul natiunii.
Combinatia perfecta. Tusea si junghiul.
Ma miram chiar cand cei doi se improscau reciproc cu diverse injurii, cum dracu se face ca astia doi nu gasesc un numitor comun in cloaca din politica romaneasca. Dar m-am inselat, asa cum ma insel intotdeauna cand ma gandesc ca ar exista vreun “politician” autohton care sa aiba continuitate in fapte, actiuni sau linie politica. Din pacate, nu avem un astfel de specimen.
Acestia doi si-au gasit multe in comun. De la demagogia ieftina de partid, la interese meschine, de moment. Chestiile sforaitoare de gen promitem marea si sarea, justitiarii natiunii, etc, etc, iesite din gurile spurcate ale acestor grotaci de partid, nu fac decat sa ne discrediteze si mai mult pe unde s-or duce.
Dar, pentru ca la urma urmei sunt votati de populatie (nu comentez de catre cine sau cum), nu ne ramane de facut decat sa le urmarim prestatia si sa le infieram demarajele politice si lingvistice care mai mult ca sigur ca se vor manifesta zgomotos in viitorul apropiat.
Probabil ca urmatorul pas este infiintarea grupului “falitii Europei” in parlamentul European. Vade retro!