Cateva solutii

Sunt intrebat de catre multi cititori: bine, bine monser, critica precum critica, dar ce solutii ai matalica daca ai fi in locul astora, pentru a incerca redresarea tarisoarei asteia. Intrebarea, indrituita dealtfel, merita raspuns ferm.
Iata ce solutii imediate as avea daca as fi in locul astora, in pozitia cheie de decizie:
1. Infiintarea a inca cel putin 5-6 puscarii, pentru a putea avea loc sa cazam fauna politica ce ar trebui sa populeze imediat atare institutii;
2. Reinfiintarea fostelor TCM-uri (pentru cei mai tineri, Trusturile de Constructii Montaj au fost acele firme de stat care au construit aproape tot ceea ce se vede construit in tara, de la sosele la ceea ce a mai ramas din colosii industriali ai Romaniei); in aceste intreprinderi, multi dintre puscariasii acelor vremuri au trudit, asa ca fauna de la punctul 1 as pune-o la treaba la punctul 2, pentru constructia de infrastructura sau alte constructii necesare a fi ridicate imediat (sosele, diguri de autoaparare la inundatii, scoli, gradinite, etc, etc).
3. Modificarea Codului Penal in sensul maririi minimului pedepselor aplicabile tuturor infractiunilor, de asa natura incat minimul pedepselor sa nu fie mai mic de 2/3 din maximul aplicabil.
4. Semnarea unui acord de cooperare intre Ministerul Justitiei din Romania si cel din Germania, in urma caruia, 1000 de magistrati germani sa fie detasati la toate nivele de jurisdictie din Romania; aceasta de fapt ar fi trebuit sa fie prima masura, pentru ca TOT, dar absolut TOT din ce s-a furat in tara, S-A FACUT CU COMPLICITATEA SISTEMULUI JUDICIAR (instante si parchete la toate nivele de jurisdictie), care de fapt este principalul vinovat pentru nivelul national de coruptie; daca judiciarul ar fi avut taria sa se opuna si sa reziste politicului, am fi fost peste Polonia ca dezvoltare, acum la 21 de ani de la pseudo-revolutia din decembrie. De ce magistrati nemti? Ia imaginativa ce ar face un judecator neamt cand s-ar trezi cu cineva incercand sa-i impinga un plic cu mita. Ce credeti ca ar face neamtul si ce cerdeti ca face acum un judecator sau procuror roman cand vede plicul si e sigur ca nu vor "sa-l faca smecherii" cu un flagrant?
5. Convocarea celor mai luminate capete ale natiunii si infiintarea unui consiliu national de dezvoltare, structurat pe domenii de activitate, in care sa activeze crema intelectualitatii romanesti, care sa defineasca strategii la nivel national si care sa aiba drept de veto asupra hotararilor prostogene ale parlamentului, atunci cand aceasta institutie de toata jena isi da in petec si emite legi de care si alienatii rad cu dosul.
6. Desfiintarea URGENTA a uneia din camerele parlamentului si reducerea numarului inbuibatilor de acolo la maximum 126 de alesi (41 judete + Bucurestiul x 3 alesi); mari deservicii face aceasta "institutie" tarii prin enormele cheltuieli pe care le inghit acesti semidocti, iar procesul legislativ este extrem de greoi si intortocheat, facut mai mult sa puna bete in roate initiativei legislative decat sa o sprijine.
Cred ca daca macar una din din cele 6 solutii descrise mai sus ar fi pusa in practica, ne-am putea relua locul intre natiile cu demnitate ale batranei Europe.