Despre marlania ca arta - episodul 2.

Se spune pe buna dreptate ca aschia nu sare departe de pomul de provenienta. In recentul periplu la marea cea neagra la propriu, m-am convins inca odata daca mai era nevoie, ca parinti marlani genereaza progenituri asisderea.
Ma convinsesem de chestia asta cand vedeam prin mijloacele de transport in comun pirti si pirte cu fite de bani gata napustindu-se pe scaune si uitandu-se cu ura aproape catre cei care le atrageau atentia sa dea locul unei batrane care abia daca putea sa stea in picioare.
Ma mai convinsesem de chestia asta tot vazand pirti si pirte venind la scoala cu masini de sute de cai putere si parcand pe te miri unde chiar si pe locurile rezervate persoanelor cu handicap (printre altele fie spus, parintii constientizeaza cat de inconstienti au fost, cand, dupa ce le dadeau pe mana masini puternice erau chemati la morga sa ridice ce a mai ramas din progeniturile lor, dupa cate un accident monstru, cand pirtul sau pirta care se rupea in figuri pe sosea si se credea mare pilot sau piloata, mai lua cu el sau cu ea, in lumea de dincolo, alte vieti de aceiasi lungime ca a lor).
Ma ultraconvinsesem de aceiasi chestie, cand tot astfel de pirti si pirte, se dovedeau a fi atat de departe de scoala incat cu greu puteau sa inchege o conversatie coerenta si pentru care a scrie un eseu sau a rezolva o amarata ecuatie de gradul 2 erau sarcini deosebit de grele, principala lor grija cand serveau la scoala fiind de a-si etala ceva toalete cumparate de taticu sau mamica in deplasarea in orasul X din strainatate sau mai grav, sa mai traga o iarba, in pauzele dintre doua absente la mate sau la romana, ca sunt materii prea plicticoase si cu babe profesoare prea urate vazului lor finut.
Asa ca, nu m-a mirat deloc cand un astfel de pirt a intrat cu al sau 4x4 pe plaja de la mare, cu geamurile de la masina coborite, pentru ca din cele cine mai stie cate difuzoare din dotare, sa se reverse cu furie decibeli cu Salam. Dupa o scanare a imprejurimilor, constatand ca probabil nu e destul de fun, pirtul, insotit de alti 4 pustani de aceiasi virsta, intoarce brusc mastodontul de doua tone si da sa demareze in tromba. Insa nisipul e inselator si cand rotile musca din asfalt, pierde controlul si se repede intre doua salcii, micsorand ecartamentul masinii si trecand la mustata pe langa niste copilasi care se jucau in zona.
Din impactul deosebit de puternic, pirtul din dreapta idiotului de la volan e proiectat prin parbriz iar idiotul cu pricina musca puternic din covrig pentru ca ambii nu aveau centurile puse. La 15 minute apar si salvarile care-i preiau pe dobitoci si dupa alte doua ore apare si un vehicul de tractare care se chinuie serios sa scoata ce-a mai ramas din cei 70000 euro prinsi intre salcii.
A cui este vina pentru atare intamplare: a pirtilor idioti cu coeficient IQ sub limita admisibila, a decibelilor cu Salam, a babelor profesoare, a parintilor inconstienti care au generat astfel de progenituri dupa o seara de betie sau a salciilor care crescusera in calea mastodontului?