Pipita si coada de matura.

La etajul doi dintr-un bloc bucurestean ce implineste venerabila varsta de 70 de ani, sta o familie grozava. El e popa si ea e calificata caznica. Popa baga ca ursu la diverse activitati specifice, pentru care si-a tras si o barba, ca sa impuna mai mult respect. Din pacate natura n-a fost prea darnica cu el in privinta asta si nu numai si barba popii arata precum zonele defrisate de pe la munte.
Coana mare a incercat din rasputeri sa inspire la randul ei aerul gospodinei de casa, in care scop o vedeai cat e ziulica de mare cu rochii pana-n pamant si cu plase doldora, venind de la piata din apropiere.
Vecinii n-aveau probleme cu popa & Co., putandu-se odihni linistiti in puterea noptii. Dar asta pana mai daunazi cand din apartamentul de la doi se auzeau strigate de lupta, diferite de cantarile de psalmi obisnuite. Ba chiar curiosii care si-au scos capetele pe fereastre la acea ora tarzie, au avut surpriza sa descopere pe popa in pijama si fara patrafir alergand in jurul blocului pe cocoana imbracata sumar, exersand din cand in cand pe spinarea acesteia design-ul unei cozi de matura si spunandu-si probabil in barba rarefiata ca Cel de Sus nu doreste prapadirea pacatoasei ci indreptaaareaaa saaa.
Ce se intamplase am aflat mai tarziu dintr-o barfa de scara la drum de seara si anume ca preoteasa fusese zarita la o terasa de langa Inter flirtrand de zor cu niste broscari. Baba care se intamplase sa o zareasca statuse in cumpana toata ziua urmatoare daca sa o dea in gat popii au ba. Primase insa atitudinea pipitei fata de baba cu pricina, anume ca o barfise la o alta vecina ca are mustata.