Cocolino de partid

Cocolino e un personaj simpatic ce face reclama la un detergent. Adica la un curatitor de pete de murdarie. Prin murdarie se pot intelege multe, de la petele de praf si noroi la infractiuni din cele mai grave.
Curatirea poate fi facuta la randul ei prin mai multe metode. Una este spalarea manuala, alta la masina, dar cea mai eficienta pentru curatirea petelor complicate este inscrierea intr-un partid, mai ales cand el intra in parlament.
Daca partidul intra in parlament, te-ai scos. Doar necuratul poate sa se mai atinga de tine (sau necuratii ca pe acolo misuna tare multi), caci mana legii (care ar trebui sa fie lunga pentru toti) nu ajunge sa pedepseasca fauna de pe acolo.
Asa s-a gandit, simplu si eficient, si dom' Costel de Craiova. Daca ma fac Cocolino de partid ii bag in masa pe astia cu Parchetul lor cu tot si am 4 ani la dispozitie sa tot fac reclama la detergent, ca sa-mi spal nenumaratele pete, caci partidul vegheaza strasnic pentru mine.
Sa nu credeti ca astia ca numitul personaj au scrupule, mai ales ca-n partide functioneaza al dracului de bine (in cazul cand unul dintre "membrii" e saltat de politisti) textul cu "e o comanda politica domle' arestarea lui cutare".
Jurnalistii ar trebui sa intrebe in loc de clasicul "de ce sunteti acuzat?", urmatorul text: "nu-i asa ca sunteti nevinovat, domnule Cocolino?"
Dom' Costel e un infractor ordinar dovedit, in hainute de Cocolino gingas. Credeti ca pentru el va fi pornita masinuta (a se citi si masinatiunea) automata de spalat infractiuni?
Bineinteles ca da. Ea se numeste "politica de cadre" a partidului.