Blogodiareea

De cand cu gaselnita asta cu blogareala, s-a umplut netul cu diverse chestii. Unele, de cultura, opinie, SF, etc, frumoase si respectabile, oglindesc ganduri si trairi ale autorilor, care au considerat ca e un fel de egoism din partea lor, sa nu le impartaseasca si cu altii. Si bine fac. Pentru ca sunt bloguri chiar deosebite, pe care le parcurgi cu incantare si revii ori de cate ori ai ocazia.
Din pacate insa acestea sunt atat de putine incat nu cred ca reprezinta 5% din ceea ce vedeti zilnic pe net. Cealalta proportie, 95% o reprezinta emanatiile a tot felul de insi care in lipsa de alte preocupari, s-au apucat sa plagieze tot ce le iese in cale si din orice domeniu. De la IT la arta teatrala. E plin veveveul de emanatii cu de toate, stranse cu ctrl+c de peste tot si varsate cu ctrl+v in "productia proprie", doar de dragul de a se afla in treaba.
Oare oamenii astia care nu pot produce nici macar o fraza proprie sau nu pot reflecta nici macar un gand care le-ar fi trecut prin bibilicile inguste, nu au altceva mai bun de facut?
Desigur, libertatea de exprimare e cruciala in spatiul cibernetic, dar devine chiar fara nici un fel de importanta aceasta valoare, cand constati cu intristare ca e folosita de asa numitii "autori", cand au diaree la intelect si trebuie sa si-o reverse copiind.
Fac un pariu cu dumneavoastra, desi e imposibil de dovedit si afirm ca toti blogodiareicii astia si-au facut un tel in viata din a copia de la altii, incepand cu gradinita si terminand cu senectutea.