Acupunctura

La o ora de istorie, profesoara l-a intrebat pe atotstiutorul Bula, daca stie cine a introdus acupunctura in Romania. Asta, dupa ce s-a gandit profund, i-a raspuns: Vlad Tepes, doamna.
Sa fi stiut el versurile celebrului cantec "Unde esti tu Tepes Doamne?" Nu prea as crede. Cred insa ca tratamentul care era aplicat de marele nostru domnitor, ar trebui sa fie reintrodus, desi este de o severitate extrema si adecvat acelor vremuri, nu si prezentului. Ajung insa din ce in ce mai des la concluzia ca la demarajele din societate, pe care le vedeti si dumneavoastra la tot pasul si in fiecare zi, acest "tratament" s-ar cam impune cateodata.
Cui era aplicat tratamentul de catre Vlad Tepes? Ia sa vedem. Era aplicat hotilor, pungasilor, tradatorilor de neam si tara, boierilor care-si schingiuiau taranii de pe mosii si le impuneau biruri exagerate (sa ne amintim fumaritul, ca un bun exemplu in acest sens) si dusmanilor prinsi la praduit prin Valahia.
Ia sa vedem daca putem sa facem o paralela peste timp. Cine credeti ca ar fi acum pungasii sau hotii (nu cei la drumul mare). Sa fie oare afaceristii de carton care au supt de la Stat pana le-a dat pe nas si acum nu le mai ajungi la acesta nici cu prajina lui Bubka? Cine sa fie tradatorii de neam si tara decat oficialii nostri care in loc sa reprezinte interesele tarii si-au vazut de conturile lor prin banci straine? Cine sa fie boierii care impun biruri care mai de care mai aiuristice? Sa fie oare politicienii care promit marea cu sarea si apoi se fac ca ploua, uitandu-se cu dispret la prostime? Cine sa fie dusmanii prinsi la praduit prin Valahia, daca nu bancherii impielitati de prin patru zari, care la ei acasa dau imprumuturi cu dobanzi cu o cifra si aici cu doua, iar daca ar putea, ar face-o cu noua?
Dumneavoastra ce ziceti? Este acupunctura un tratament adecvat realitatii de azi, sau e o gaselnita de-a lui Bula?